Förflytta dig till innehållet

UPPDATERAD: Tyska marinens fartyg bunkrade i Åbo innan krigsövningen Freezing Winds 22

Bundeswehr/Jane Schmidt
ett minröjningsfartyg vid en kaj
Det tyska minröjningsfartyget Sulzbach-Rosenberg, här fotograferat i Kiel, är ett av fartygen som ingår i Natos minröjningsavdelning SNMCMG1.

Tre fartyg från tyska marinen som deltar i marinens krigsövning Freezing Winds 22 på Finska viken och i Skärgårdshavet passade på att besöka Åbo för att bunkra innan övningen körde i gång under tisdagen.

Freezing Winds-övningen pågår fram till den 2 december.

LÄS OCKSÅ

I bilden som skeppsklarerarföretaget Inkoo Shipping publicerade i morse på sin Facebooksida syns det tyska 100,55 meter långa underhållsfartyget Mosel (A512 närmast kajen) samt två minröjningsfartyg i Frankenthal-klassen.

De här fartygen ingår tillsammans med ytterligare ett fartyg från Nederländerna i Natos minröjningsavdelning SNMCMG1 som deltar i Frozen Winds-övningen.

Uppdaterad 24.11 klockan 19:49 med korrigering om att fartygen tog i land i Åbo, inte i Pargas. Däremot var det den Pargasbaserade enheten vid Inkoo Shipping som fungerade som fartygsagenter i samband med besöket.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter