Förflytta dig till innehållet

Tvångsbromsens månad i Åbo – minskad maxhastighet om helgnätterna ska råda bot på antalet elsparkcykelolyckor

Stefan Holmström
Parkerade elsparkbräden
Elsparkcykelföretagen i Åbo inför nya maxhastighetsgränser under helgerna. Man hoppas kunna minska på antalet olyckor där folk kör berusade med elsparkcyklar.
Från och med detta veckoslut blir det slut på elsparkcyklarnas racerfart i Åbo om helgnätterna, åtminstone för en månad. Elsparkcykelföretagen Voi, TIER och Lime begränsar nämligen hastigheten på sina elsparkcyklar mellan midnatt och klockan 6 på morgonen under helgen. Hastighetsbegränsningen är 15 km/h, och begränsningsområdet…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Tvångsbromsens månad i Åbo – minskad maxhastighet om helgnätterna ska råda bot på antalet elsparkcykelolyckor

  1. Jarl Ahlbeck skrev

    Är det faktiskt företagen som utvärderar om de ska fortsätta med begränsningarna? När samhället betalar för vård av 14 olyckor per dygn (Hfrs enbart), är det väl vi som betalar som ska bestämma? Bocken är trädgårdsmästare. Man borde förbjuda nattkörning på veckoslut och begränsa till 15 km/h dygnet runt.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter