Förflytta dig till innehållet

Två stora inkvarteringar är samtidigt till salu i Nagu

Marthahemmet på Kyrkbacken och Gammelgård vid Norrstrandsvägen i Nagu är till salu.
Gammelgård, som tidigare fungerat som inkvartering med matservering, har varit till salu redan några år medan Marthahemmet lagts ut till försäljning nyligen.
I båda fallen handlar det om fastigheter med stor inkvarteringskapacitet.
Marthahemmet omfattar tre byggnader med 18 övernattningsrum, restaurang med plats för 60 gäster, konferensutrymmen och gårdsbastu.
Tomten är 2 100 kvadratmeter stor. Begärt pris för fastigheten är 590 000 euro.
Gammelgård i sin tur omfattar ett flertal byggnader, bland annat ett drygt 200 kvadratmeter stort egnahemshus, en 1 300 kvadratmeter stor inkvarteringsbyggnad med 32 rum och 75 bäddplatser, bagarstuga, magasin och strandbastu.
Till fastigheten hör 300 meter lång strandremsa och tio hektar åkermark. Begärt pris är 749 000 euro.
Försäljningsdirektör Petri Abrahamsson vid Aktia fastighetsförmedling tror att det finns hugade köpare till fastigheten trots att den varit till salu redan i några år. Största delen av tiden har den varit hos Aktia fastighetsförmedling.
– Byggnaderna har stått tomma en tid och är i behov av reparation. Men intressenter finns nog. Däremot tror jag inte att det finns intresserade privatpersoner, det blir sannolikt något företag som kan ta över fastigheten, säger Abrahamsson.
Han tror inte att konkurrensen med Marthahemmet gör det svårare att hitta en köpare till Gammelgård.
– Marthahemmet är visserligen i bättre skick. Men det handlar om två helt olika fastigheter och områden. Gammelgård har mera utrymmen och kan passa bra som campingområde. Fastigheten har också en strandremsa, säger Abrahamsson.
Företagaren Rabbe Holmberg på Åbolands fastigheter som har hand om försäljningen av Marthahemmet vill inte kommentera om det finns spekulanter på fastigheten.
– Det finns inte så mycket att säga i det här skedet. Fastigheten har nyligen lagts ut till försäljning, säger Holmberg.
ÅU har inte lyckats nå Marthahemmets ägare Petri Antikainen.
Antikainen köpte fastigheten tillsammans med Nina Tukiainen i fjol våras.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter