Förflytta dig till innehållet

Två rattfyllerister blåste över 4 promille – bara timmar mellan polisens ingripanden

polis, foto: Stefan Crämer

ÅU-foto


Under samma dygn tog polisen i Åboregionen fast två rattfyllerister som blåste över 4 promille.
På lördagseftermiddagen var det en 44-årig man i Reso som satt sig i bilen, men körde nästan genast in i en postlåda där färden tog slut.
Då polisen kom på plats blåste han över 4 promille.
-Han kunde knappt stå på egna ben. Vi förde honom till sjukhus för att kolla upp hans tillstånd, säger kriminalöverkonstapel Juha Heino.
-Det var ingen större fara för honom, han blev hemskickad samma dag. Men för en vanlig person som inte är van med sådana mängder alkohol kan 4 promille vara livsfarligt, säger Heino.
Vid midnatt under natten till söndag stannade en polispatrull en personbil på Skolgatan i Åbo eftersom förarens körstil väckte uppmärksamhet.
Den 52-åriga mannen vid ratten saknade körkort och blåste också över 4 promille.
-Det är inte så hemskt vanligt för oss att gripa rattfyllerister som blåser över fyra promille, men nu skedde det två gånger på kort tid, säger Heino.
Flera andra rattfyllerister greps också under det föregående dygnet. Bland annat stoppade polisen på söndagsmorgonen en bilförare på Kommunalsjukhusgatan i Åbo.
Mannen saknade körkort och misstänks för rattfylleri, men det visade sig dessutom att han under natten begått inbrott i Pikis. Stöldgodset fanns kvar i bilen.
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter