Förflytta dig till innehållet

Två förbipasserande höll rattfyllerist på platsen till polisen kom på plats

polis, foto: Stefan Crämer

En drygt tjugoårig man körde på lördagkvällen vid 23.3o igenom ett staket på Suurpäägatan i stadsdelen Kråkkärret i Åbo.
Två män som befann sig i närheten hörde smällen och gick för att titta vad som hänt. De höll kvar mannen tills polisen kom till platsen. Mannen blåste cirka 1,5 promille och var väldigt aggressiv mot polisen.

Rattfyllerist försökte rymma

En drygt 20-årig man körde strax före klockan 3 natten till söndag överhastighet på Nådendals snabbväg. Mannen körde 156 km/t på 80-väg när han mötte polisen, som vände om för att ingripa.
Mannen vägrade ändå stanna och körde upp på Jyrkkälä-rampen, där han körde över en trafikdelare och in på filen för motkommande trafik. Där körde han in i en bil.
I den rymmande bilen fanns en passagerare medan chauffören var ensam i den andra bilen. Polisen meddelar att alla tre klarade sig med överraskande små skador med tanke på i vilket skick bilarna var efter frontalkrocken.
Mannen i den rymmande bilen blåste 2,2 promille och hade också tagit droger och läkemedel. Passageraren i den bilen misstänks för att ha överlåtit sin bil till en onykter person.
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *