Förflytta dig till innehållet

UPPDATERAD: Två döda i trafikolycka i centrum av Loimaa

En trafikolycka skedde sent på lördagskvällen i korsningen av Hannunkatu och Varastokuja i centrum av Loimaa. Larmet till räddningsverket gick strax innan klockan 23.

En personbil hade kört in i väggen på en lagerbyggnad och fattade eld. En förbipasserande försökte släcka branden med sin handbrandsläckare, men elden spred sig fort.

– Räddningsverket släckte branden, men inget fanns längre att göra för att kunna rädda offren. Många unga samlades kring olycksplatsen och man ordnade med krishjälp, berättar kriminalkommissarie Tommi Kosunen från Polisinrättningen i Sydvästra Finland.

Dödsolyckan som krävde två unga vuxnas liv utreds som grovt äventyrande av trafiksäkerheten, grovt dödsförvållande och dessutom fortsätter man utredningen av dödsorsak.

De två personer som omkom var de enda passagerarna i bilen och inga förbipasserande förolyckades.

Polisen genomförde tekniska undersökningar på platsen under natten och man har också informerat olycksutredningscentralen. Polisen misstänker att krocken föregicks av för hög situationshastighet.

Uppdaterad klockan 11:39 med mera uppgifter från polisen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter