Förflytta dig till innehållet

Två avlidna påträffades i ett egnahemshus i Snappertuna

På måndag morgon den 7 augusti lite före klockan 8 tog nödcentralen emot ett nödsamtal om en skjutning i ett egnahemshus i Snappertuna, Raseborg. Till platsen alarmerades flera polispatruller samt räddningsverkets enheter. Finnhems-läkarhelikoptern deltog också i uppdraget.

– På platsen påträffade man två avlidna personer. Ärendet utreds som mord samt dödsorsaksutredning, säger undersökningsledaren kriminalkommissarie Mats Sjöholm.

Händelsen inträffade i ett egnahemshus på glesbygden mellan Snappertuna och Fagervik. De två avlidna personerna på platsen var en man och en kvinna födda på 1940-talet och som hade varit bosatta i egnahemshuset. Enligt polisens uppfattning finns det inga utomstående parter. Inget tyder på att händelserna skulle ha förorsakat fara för någon annan.

– Vad som framkommit i det här skedet och i samband med nödsamtalet samt det polisen kunde konstatera på plats, så har det inte varit några utomstående inblandade. Och den misstänkte gärningsmannen hittades avliden på platsen, säger Sjöholm.

Gällande nödsamtalet kan Sjöholm berätta att samtalet har kommit från adressen och från bostaden där de avlidna hittades.

– Det misstänkta brottsredskapet är en pistol som har beslagtagits på platsen av polisen, säger Sjöholm.

Ärendets utredning framskrider nu med teknisk brottsplatsundersökningen samt rättsmedicinsk undersökning.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter