Förflytta dig till innehållet

TuWe:s stångande gav till slut resultat mot Boda

Markus Kuivala gjorde Bodas mål mot TuWe efter en vacker dribblingsräd.

FC Boda och Turun Weikot delade på fredagen på poängen i Raunistula med slutresultatet 1-1.

TuWe:s höga press vållade problem för Boda under stora delar av matchen, men det var ändå Boda som tog ledningen i första halvlek då Arthur Lundström kämpade till sig en boll på högerkanten och spelade in den till Markus Kuivala som snitslade sig förbi några motståndare innan han behärskat rullade in bollen.

Stunden senare hade Sebastian Westerholm ett gyllene läge men sköt över.

Båda lagen satsade på många långbollar på den trånga planen och det var hård kamp överallt på planen. Framför allt i den andra halvleken skapade hemmalaget tung press mot Bodamålet, men de riktigt farliga målchanserna var få.

En knapp kvart före slutet kom ändå kvitteringen, som sett till spelet var rättvis.

Boda möter på torsdag TPK hemma i Björkboda.