Förflytta dig till innehållet

Turun Osuuskauppa öppnar ny dygnetrunt-affär i S:t Karins

TOK
Affärsfastighet
Den nya affären öppnas i stadsdelen Auranlaakso i S:t Karins.

Andelslaget Turun Osuuskauppa (TOK) satsar på en ny affärsfastighet som håller öppet 24 timmar om dygnet. Den nya affären öppnas i stadsdelen Auranlaakso i S:t Karins, i den före detta ABC-fastigheten invid korsningen mellan Tavast riksväg och Kaarinantie.

– Vi har lämnat in ansökan om bygglov och hoppas få starta ombyggnaden så snabbt som möjligt, säger Mikko Junttila, sektorchef vid TOK.

Målet är att den nya affärsfastigheten ska kunna öppnas i november. Den nya affären ska vara mycket energisnål, bland annat avlägsnas oljeuppvärmningen, säger Junttila.

TOK har sedan tidigare tolv matbutiker som är öppna dygnet runt. Sex av dem ligger i Åbo och övriga runt om i regionen.

TOK har de senaste åren investerat stort i att förnya sitt affärsnätverk. Totalt har det satsats 180 miljoner euro.

Fjolåret var också gott för andelslagets dagligvaruhandel. Omsättningen steg med 13 procent jämfört med året innan.

Reglering upphörde 2016

S-gruppen är den affärskedja som var först med att snabbt öppna flera dygnetrunt-affärer efter att lagstiftningen om öppettider slopades 2016. Kesko och Lidl gick då in för en mer försiktig linje.

S-gruppen har också uppgett att det att hålla öppet 24 timmar om dygnet leder till fler arbetstimmar totalt, det vill säga ett större behov av arbetskraft.

Då man ser på den finländska dagligvaruhandeln som en helhet har de fria öppettiderna inte lett till att det sammanlagda antalet anställda har ökat. Det här beror på att många småaffärer har stängt och på det att flera stora varuhus har backat.

Enligt Statistikcentralen var de anställa inom dagligvaruhandeln för ett par år sedan ungefär lika många som 2015, före reformen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter