Förflytta dig till innehållet

Turkulainen: Taxibråket i Åbo kantas av rasism

Arkiv
en taxibil

Lounais-Suomen Taxidatas chaufförer utsätter privata taxiföretagare med utländsk bakgrund för trakasserier med rasistiska förtecken. Det skriver tidningen Turkulainen på sin webbplats i dag.
Turkulainen har intervjuat chaufförer som berättar att Taxidatas chaufförer uppträder osakligt. Värst är bråket i Åbo hamn, men också vid andra taxistolpar i staden förekommer bråk. Också ÅU har tidigare skrivit om taxibråket i Åbo hamn. 
Taxidatas chaufförer ska bland annat ha ropat åt kunder som stått i beråd att stiga in i taxin som körs av chaufförer med utländsk bakgrund, att taxin inte är Taxidatas och uppmanat kunden att kolla priset. Man har också frågat om chaufförerna betalar sina skatter och låtit förstå att de är opålitliga.
Taxidatas vd Tapani Ekuri, som inte intervjuats av Turkulainen, kommenterar Turkulainens påståenden för ÅU så här:
— Vi har haft två chaufförer som uppfört sig enligt den beskrivning som ges i tidningen. Vi fick vetskap om deras uppförande i mars – april och vi har skridit till åtgärder. Vi godkänner inte det språkbruk som chaufförerna använt.
Exakt vilka åtgärder Taxidata skridit till vill Ekuri inte gå in på utan säger att det handlar om ett internt sanktionssystem.
Taxichaufförerna är inte direkt anställda av Taxidata utan jobbar för olika taxiföretag som har avtal med Taxidata.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter