Förflytta dig till innehållet

Turism- och restaurangförbundet protesterar mot fortsatta restriktioner

Turism- och restaurangförbundet Mara ifrågasätter regeringens förslag att förlänga den tillfälliga ändringen av lagen om smittsamma sjukdomar till årets slut. Förslaget skulle ge regionförvaltningsverken möjligheten att skärpa restriktionerna om smittläget förvärras.

Enligt Mara kan förslaget äventyra en lång rad kongresser och evenemang och försätta restaurangbranschen i trångmål under sommaren.

”Det går inte att förlänga tidsfristen för denna lagstiftning för säkerhets skull. Restriktionerna måste vara nödvändiga och proportionella”, skriver förbundet i ett uttalande.

I de sjukvårdsdistrikt som för närvarande är inne i samhällsspridningsfasen får restaurangerna hålla öppet endast till klockan 19.

”Trots att vi inte längre har undantagsförhållanden och antalet coronafall sjunker betydligt upprätthåller statsrådet synnerligen stränga restriktioner. Det finns inga juridiska förutsättningar för dessa begränsningar”, säger Timo Lappi, vd för Mara i ett pressmeddelande.

Turism- och restaurangförbundet Mara företräder cirka 2 700 medlemsföretag som sysselsätter cirka 70 000 personer.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter