Förflytta dig till innehållet

Tungt SFP-avhopp – S:t Karins förlorar sin enda SFP:are i stadsfullmäktige

SFP
kvinna med grann gul tröja
Åsa Gustafsson, röstmagnet i flera val och mångårig tungviktare inom SFP i Egentliga Finland, har fått nog och lämnar partiet.
Åsa Gustafsson, aktiv SFP-politiker i S:t Karins i över tjugo år och röstmagnet i flera val, lämnar partiet på grund av nya regeringsprogrammet. – Det betyder att S:t Karins inte…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

5 kommentarer: “Tungt SFP-avhopp – S:t Karins förlorar sin enda SFP:are i stadsfullmäktige

 1. Pehr-Olof Rönnholm skrev

  Visst är det strongt att ha sina värderingar och att stå för dem. Men vi visste alla att Sannfinländarna låg väl till redan inför riksdagsvalet. I Sfp vet vi också att de presumtiva domänförlusterna utanför regeringen är stora. Därför respekterar vi partiledningens beslut.
  Ett avhopp innebär framför allt ett svek mot väljarna.

 2. Kaj G Björklund skrev

  Det var inte långt ifrån att Sannf hade vunnit riksdagsvalet. Så man kunde ana på förhand vad som komma ska.

  Ibland verkar det som man glömt vad regeringen Sipilä åstadkommit. Då var inte SFP närvarande.

  Också nu hade man bara tråkiga beslut att fatta. Man visste med säkerhet att Sannf hade invandringen på agendan medan Saml ville spara.

  Men man kan bara inte sitta och visa fingret när man har koll på vågen.

  Nu hoppas jag de invalda som vänt partiet ryggen tänker om och börjar istället arbeta för oss väljare. Ni har faktiskt en plikt och kan man bara fly fältet när det hettar till?

 3. Vivan Norring-Nyström skrev

  I stället för att avgå borde man nu stöda SFP mer än någonsin. Vilket annat parti jobbar för tjänster på svenska? Det är fegt att ta så lätt på sitt medlemskap att man nu lämnar det.

 4. Lars-Runar Knuts skrev

  Jag avslöjar att jag röstade på Åsa i välfärdsområdesvalet. Jag är nu grymt besviken tillsammans med drygt 500 andra väljare.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter