Förflytta dig till innehållet

TS: Stora skillnader i hur länge det tar för polisen att komma fram – Kimitoön och Gustavs får vänta längst

ÅU-Foto


Skillnaderna är stora: I Åbo är polisen framme tre gånger snabbare än i Kimitoön. Också i Gustavs kan det ta cirka 50 minuter för polisen att nå fram, medan polisen i Åbo, Nystad, Reso och Loimaa är framme på cirka en kvart.
Det visar en jämförelse som Lännen Media gjort.
I Utsjoki tar det över två timmar för polisen att komma fram, medan det tar cirka tio minuter i Jakobstad.

Skillnaderna i hur lång väntetiden är på polisen har blivit större. Lännen Media har begärt ut statistik från Polisstyrelsen för januari till augusti i år. Enligt statistiken finns det sju kommuner där det tar mer än en timme för polisen att komma fram till utryckningsplatsen.
De fem kommuner som klarade sig sämst i jämförelsen var Utsjoki (Lappland), Enontekis (Lappland), Savukoski (Lappland) och Kinnula (Mellersta Finland). Bäst klarade sig Jakobstad (Österbotten), Raumo (Satakunda), Hyvinge (Nyland), Rovaniemi (Lappland) och Träskända (Nyland).
Regeringen beslöt i budgetförhandlingarna att lägga 3,3 miljoner euro till att förbättra polisens tjänster i glesbygden.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter