Förflytta dig till innehållet

TS: Småhusföreningar i Åbo vägrar acceptera dagvattenavgift – planerna fanns inte på svenska

Dagvatten är regn- och smältvatten som rinner från tomter och hustak i avloppsbrunnar.


Centralorganisationen för Åbos småhusföreningar har, tillsammans med tre andra småhusföreningar och sju privatpersoner, lämnat in en rättelseyrkan till staden med anledning av beslutet att börja uppbära en avgift av fastighetsägare för dagvatten, skriver Turun Sanomat.
Dagvatten är regn- och smältvatten som rinner från tomter och hustak i avloppsbrunnar.
I rättelseyrkan påpekas att när planerna på avgiften lades fram i maj fanns de inte på svenska. Därtill fick småhusföreningarna i Perno och Pansio information om avgiften först efter att tiden för påseende gått ut.
Man anser också att fastighetsägare behandlas ojämlikt som ett resultat av beslutet. Avgiften uppbärs inte från fastigheter som ligger utanför stadsplanen. Däremot drabbas fastighetsägare på planområdet, även om det inte rinner dagvatten från fastigheterna.
Småhusföreningarna är beredda att ta ärendet till Åbo förvaltningsdomstol om rättelseyrkan inte ger resultat, skriver Turun Sanomat.
LÄS OCKSÅ: Stadsstyrelsen klubbade igenom omdiskuterade dagvattenavgifter – så mycket ska fastighetsägarna betala

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter