Förflytta dig till innehållet

TS: Regionförvaltningsverket kritiserar rapporteringen om inomhusluften i Hovirinnan koulu i St:Karins

Hovirinnan koulu inhyser också S:t Karins svenska skola. ÅU-foto


Enligt tidningen Turun Sanomat har St:Karins kommun tagit för lång tid på sig med att rapportera om problemen med inomhusluften i Hovirinnan koulu. Även regionförvaltningsverket anser att informationen nått fram för långsamt.
I regionförvaltningsverkets beslut framkommer att den interna kommunikationen varit ytters bristfällig. Den konditionsgranskning som gjordes 2014 överläts inte omedelbart till myndigheten med ansvar för miljöhälsovård. Därtill informerades inte hela personalen om de problem med inomhusluften som uppdagats.
I regionförvaltningsverkets beslut konstateras att eleverna i skolan varit tvungna att arbeta i en hälsoskadlig miljö onödigt länge. För att ha kunnat åtgärda de brister som framkom i konditionsgranskningen på ett grundläggande borde kommunen ha agerat kvickare.
Klagomålet lämnades för ett år sedan då kommunen hade fattat beslutet om att reparera skolbyggnaden. Förra juni beslöt St:Karins fullmäktige att ett nytt skolhus ska byggas i Hovirinta.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter