Förflytta dig till innehållet

TS: Joggare tipsade polisen om lukten, då cannabisodling pågick i egnahemshus

ÅU-foto.

Turun Sanomat berättar i dag om hur en joggare reagerade över att det luktade så speciellt kring ett egnahemshus i  Muurla, som joggaren brukade passera på sin länk. Dessutom lyste lampor i huset dygnet runt.

Senaste vecka kontrollerade polisen huset och hittade ett rum som invändigt tapetserats med folie för att förstärka ljuseffekten. Det som behövde så mycket belysning var en cannabisodling som dessutom hade ett automatiskt bevattningssystem.

Husets ägare bor inte i huset, utan huset är uthyrt och ägaren misstänks inte för något. Hyresgästen har uppenbart inte heller bott i huset utan enbart hyrt det för sin odling.

– Cannabisodlingen var i ett sådant skede att skörden började vara klar, säger utredningsledare Pertti Läksy till TS. Han konstaterar också att utrustningen är så pass professionell att misstanken är att odlingen inte är för eget bruk utan för försäljning.

Salo har redan i ett par decennier dragits med ett knarkproblem som verkar seglivat, konstateras det i artikeln.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter