TS: Isen gav vika i Kuppis – svettiga hockeyspelare fick åka till Åbohallen för att avsluta matchen

Arkiv/Jan-Ole Edberg
En stor byggand och bilar.
Här avslutades onsdagskvällens match.

Det blev en dramatisk avslutning på onsdagskvällens ishockeymatchen mellan Tuto och Ketterä i Mestisserien, rapporterar Turun Sanomat.

Mitt på isen i Tutos hemmahall i Kuppis uppstod ett stort hål som man inte lyckades fixa trots en lång paus.

Med mindre än nio minuter kvar av matchen togs beslutet att den flyttas – flera kilometer bort till Åbohallen i Artukais!

Där kunde spelet återupptas vid 22-tiden.

Hallbytet förefaller ha varit lyckat för hemmalaget Tuto. I Åbohallen gjorde laget tre mål i snabb takt och vann matchen med 5–2.

Tutotränaren Hermanni Vidman säger till TS att den unika situationen förstås var märkligt, med svettiga spelare som åkte från en hall till en annan.

– Men vi hann tänka att vi har alla chanser att vinna matchen.

Ketterä ligger trots förlusten kvar på andra plats i serien, som är landets näst högsta. Tuto ligger på tionde plats av 14 lag.