Förflytta dig till innehållet

TS: Högsta förvaltningsdomstolen har inte tagit emot besvär om Pargasleden — därmed kan den nya vägen börja avancera

Grafik: Pargas stad

Grafik: Pargas stad

Pargasleden skulle förbinda den nya Rävsundsbron med motorvägen och betyda en tre kilometer lång vägsträckning. Grafik: Pargas stad


Pargasleden, den nya vägsträckningen som ska förbättra förbindelserna mellan Pargas och motorvägen genom en ny sträckning och förnyade Rävsunds- och Hessundsbroar, har tagit ett steg framåt, skriver Turun Sanomat.
Enligt tidningen har Högsta förvaltningsdomstolen inte tagit emot något besvär gällande Åbo förvaltningsdomstols beslut från slutet av januari om att förkasta ett besvär gällande generalplanen för vägförbindelsen mellan Kirjala och Kurkela.
Eftersom ingen inom trettio dagar har gått vidare med besväret till Högsta förvaltningsdomstolen kan generalplanen vinna laga kraft.
Därmed finns det inga juridiska hinder för att gå vidare med planeringen av Pargasleden, som är ett gemensamt projekt för Pargas, S:t Karins och storindustrierna i Pargas samt byggindustrin, eftersom så mycket material för de stora byggena i södra Finland kommer från industrierna i Pargas.
Pargas hoppas att Pargasleden skulle tas med i den nationella trafiksystemplanen.
NTM-centralens projektchef Matti Kiljunen säger till Turun Sanomat att han hoppas att planeringen av broarna kommer i gång i sommar och är klar i slutet av 2020.
 
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter