Förflytta dig till innehållet

TS: Hesburger får inte bygga i Martinsbacken

Det är här bakom Shells kallstation vid Martinsgatan som Burger-Talot hade för avsikt att bygga en Hesburgergrill. ÅU-foto


Snabbmatskedjan Hesburgers plan att bygga en drive in-grill på Sotalaisplan i Martinsbacken i Åbo verkar gå om intet, skriver Turun Sanomat.
I fjol i juni beviljade stadsmiljönämnden Hesburger undantagslov för att bygga men nu har Åbo förvaltningsdomstol förkastat lovet.
Det var grannen Asunto Oy Martinpuisto som tog ärendet till domstolen, med motiveringen att det inte fanns tillräckliga skäl för undantagslovet.
Dessutom hänvisade man också till trafiksäkerheten och till att nya byggnader kräver en detaljplaneändring, inte ett undantag.
Förvaltningsdomstolen håller med, och argumenterar att de närbelägna gatorna och öppna platserna är avsedda att förbli obebyggda.
Det handlar om ett litet område och en snabbmatsgrill skulle försvåra skyddandet av den omgivande bebyggelsen, som utgör en kulturellt värdefull miljö i Martinskyrkans närhet.
LÄS OCKSÅ: Besvär mot Hesburgers drive-in-restaurang i Martinsbacken föreslås förkastas

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter