Förflytta dig till innehållet

TS: Gammal oljeläcka fördröjer renoveringen av Bassihuset

Renoveringen av Bassihuset ser ut att försenas, säger Tony Jäntti, vd för Svenska Gården som äger hastigheten, åt Turun Sanomat. Fördröjningen beror på arkeologiska utgrävningar och en okänd gammal oljeläcka. Bygglovet som Åbo byggnämnd utfärdade i juli förpliktigar till utgrävningarna.
– Man har hittat förorenad jord, som uppenbarligen härrör från en gammal oljeläcka. Man vet ännu inte när oljeläckan har inträffat. Föroreningen inverkar hur man kan arbeta, säger Jäntti.
Jäntti uppskattar att renoveringen fördröjs med tre veckor, men tillägger att det är svårt att i det här läget säga exakt hur det påverkar den totala tidtabellen.
Det renoverade Bassihuset ska stå klart till hösten 2018. Projektet väntas gå loss på några miljoner, sa Jäntti i intervju med ÅU i september. På grund av arbetet stängde husets restauranger Blanko och Tintå tidigare i höstas.
Läs mer: Gillesgården och Bassihuset i Åbo renoveras för miljoner

Bassihuset. Foto: Timur Yilmaz.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter