Förflytta dig till innehållet

TS: Entimmeståget och andra spårsatsningar är nödvändiga, säger kommunikationsminister Timo Harakka

Arbetsminister Timo Harakka (SDP). Foto: Sofia Westerholm/SPT


Snabba järnvägsförbindelser, som det så kallade entimmeståget, är viktiga satsningar för regeringen. Det säger kommunikationsminister Timo Harakka (SDP), som har intervjuats av Turun Sanomat.
– De är nödvändiga redan enbart då man beaktar utsläppsmålen. Vi måste få spårtrafikens andel att växa och jag ser det som viktigt att också pendlingsområdena kunde bli större, säger kommunikationsministern till TS.
Harakka pekar på hur entimmeståget exempelvis kunde göra det möjligt för människor med lite lägre löner att skaffa ett hem för ett skäligt pris i Salo och sedan pendla till Åbo.
Det så kallade entimmeståget är landskapets spetsprojekt. Enligt landskapsstyrelsen medför projektet betydande fördelar för invånarna i landskapet, bland annat genom föra samma Egentliga Finlands och huvudstadsregionens arbetsmarknader. Entimmeståget skulle löpa på en ny räls mellan Esbo–Lojo–Salo. Det här anses vara den mest miljövänliga och lättast genomförbara rutten.
Harakka utnämndes till kommunikationsminister i december, då statsminister Sanna Marins regering tillträdde.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter