Förflytta dig till innehållet

TS: Ekotori i Reso föremål för förundersökning

Föreningen Lounais-Suomen työllistäjät som tidigare drev återvinningscentralen Ekotori i Reso är föremål för en förundersökning.
Föreningen sökte sig i konkurs i somras och enligt Turun sanomat har Polisen nu på gång en förundersökning beträffande återvinningscentralen. Vad undersökningen gäller framkommer inte.
Föreningen hade stora ekonomiska svårigheter i slutet av förra året och till exempel december månads löner kunde inte betalas ut. Också i början av året hade föreningen svårigheter med löneutbetalningen, skriver Turun Sanomat.

Dela artikeln

En kommentar: “TS: Ekotori i Reso föremål för förundersökning

 1. Göran Ek skrev

  Hela Ekotori borde kontrolleras som har priser på produkter, främst på elektronik och glas/proslin som kan vara höga. Gamla datorer och TV:n kan vara så mycket som 50% högre pris än vad de egentligen är värda.
  Dessutom så har man även sett att de har förstökt hänga på retrotrenden gällande gamla spelkonsoler och haft nästan samma pris som Gamestop på t.ex NES, SNES och Mega Drive pga. De har knappast bytt ut komponenter som t.ex kondensatorer som kan läcka osv. utan bara kollat att de fungerar. Samma med datorer där de putsas från damm och installeras operativsystem så verkar det som de räknar med motsvarande timlön vad riktiga butiker som gör samma sak tar men ger inget åt de anställda och lägger summan istället på produkten som vinst.
  Glas och porslin som har kända inhemska tillverkarstämplar så har de automatiskt höjt priset på, ibland även lika högt som i vissa antikaffärer trots att det inte är frågan om värdefulla saker.
  Så det skulle verkligen vara på tiden att dessa som utnyttjar arbetslösa skulle stänga sin verksamhet. Dessa ”sysstelsättingsarbetsplatser” och ”terapiarbete” borde upphöra, de är till för att putsa statistiken och inget annat.
  En återvinningscentral behövs men med rimliga prisnvåer. Gammal elektronik säljer inte och de som har koll på hårdvaran så har andra ställen att köpa från. Ännu äldre hårdvara som inte duger till något annat än gamla program och spel så ha en för liten kundkrets och dessutom en kundkrets som vet vad som är vad lurar man inte. Skulle själv ha köpt gamla datorer från Ekocenter om priset skulle vara lägre och att man veta att det fungerar istället för Ebay-lotteri.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter