Förflytta dig till innehållet

TS: Anställda vid Åbo stad drar staden inför rätta

Ett trettiotal av Åbo stads anställda drar sin arbetsgivare, Åbo stad, inför rätta. Det här skriver tidningen Turun Sanomat i dag. Arbetstagarna motsätter sig en förändring som införts gällande de…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “TS: Anställda vid Åbo stad drar staden inför rätta

  1. Åsa Gustafsson skrev

    Arbetstagaren har rätt att äta sin lunch på egen tid. Om arbetsgivaren skulle kräva att alla måste var tillgängliga under hela arbetstiden borde personen ha då en helhetslön.
    Inom de kommunala daghemmen och barnhemmen äter personalen med barnen och betalar då för maten. Dessa är inne i arbetstiden. Jag skulle inte vilja besöka en laborant eller sjukskötare som inte haft en lunchpaus. Ingen arbetstagare betalar för att du sitter och äter. Detta samma system har vi i S:t Karins. Varför har då tekniska eller parkarbetarna lunchpaus som inte ingår i arbetstiden?
    Arbetstagaren skall också värna om sina pauser och hen kan göra vad som helst under pausen, detta om något gynnar arbetshälsan 👍🏼

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter