Förflytta dig till innehållet

TS: Anrik fotobutik i Åbo i konkurs – fredagen blir slutet på en lång era

Jean Lindén
En butik vide en solig gata i Åbo
Kuva-Paijula har funnits i början av Tavastgatan vid foten av Universitetsbacken sedan tidigt 1960-tal.

Fotobutiken Kuva-Paijula på Tavastgatan 1 i Åbo har gått i konkurs. Det rapporterar tidningen Turun Sanomat.

TS skriver att det var Skatteförvaltningen som sökte Kuva-Paijula i konkurs då företaget hade skatteskulder på 40 000 euro.

I början av året ansökte och fick företaget påbörja ett så kallat saneringsförfarande för att rädda sig men det hjälpte inte.

Vd:n Seppo Paijula säger att företagssaneringen i sig blev kostsam. Det var framförallt skötseln av alla juridiska frågor som slukade pengar.

Seppo Paijula säger till TS att pandemin slog hårt mot butiken. Sedan såg det ljusare ut ett tag, men så kom kriget i Ukraina och folk började åter hålla hårdare i sina slantar.

Seppo Paijulas far Reijo Paijula grundade affären 1962. Den har sedan 1960-talet funnits i början av Tavastgatan, först på nummer 3 och sedan på nummer 1.

Fredagen den 14 juni är sista dagen som Kuva-Paijula är öppen, en butik där stamkunder ända från 1960-talet fortfarande uppges handla.

Uppdaterad 13.57: Namnet rättat.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter