Förflytta dig till innehållet

TS: Åbounga i rätten efter urspårad gymnasiefest

Arkiv

Arkiv

ÅU-foto


I oktober ordnade ett gäng gymnasieelever vid Turun Normaalikoulu en fest som skulle få ett rättsligt efterspel. Det här skriver tidningen Turun Sanomat.
Eleverna hade hyrt en festlokal i Runsala folkpark och skickat ut en inbjudan genom skolans kommunikationsverktyg Wilma.
Biljetterna såldes både på förhand och vid dörren. 300 personer var bjudna, men besökarantalet växte under kvällen till kring 500, vilket överskrider brandgränsen med 150 personer.
Det fanns inga ordningsvakter på plats, och de i huvudsak minderåriga festbesökarna drack alkohol både i lokalen och utanför den.
Till slut var man tvungen att ringa polisen, som avbröt festen. Till platsen kom också en ambulans, eftersom en av ungdomarna fick alkoholförgiftning. Polisen beslagtog biljettintäkterna som uppgick till kring 3 000 euro.
Under förundersökningen erkände de fem ungdomar som nu åtalas att de ordnat festen. De medgav också att de inte hade sökt tillstånd av polisen eller meddelat om en räddningsplan åt räddningsmyndigheterna.
Också festlokalens ägare misstänks för alkoholbrott. Enligt åklagaren var han medveten om att alkohol kommer att serveras då han hyrde ut lokalen. Han var också på plats under festen, men gjorde inget åt ungdomarnas alkoholbruk.
Åklagaren yrkar på böter åt både ungdomarna och lokalens ägare.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter