Förflytta dig till innehållet

Trubbel med toaletter i Slovakien hotade skjuta upp säsongen – men domkyrkans uteservering öppnar nästa vecka trots allt

Pressbild/Brave Teddy
park med folk

Från och med den 15 maj kan Åboborna återigen ta sig en kall dryck i domkyrkans skugga, då Kyrktorgets Terrass inleder sommarsäsongen 2021.

Under de första veckorna kommer dock uteserveringen vara aningen underutrustad: toalettanläggningarna är nämligen inte lika utförliga som planerat.

På grund av nedstängningar orsakade av coronaviruset har en toalettfabrik i Slovakien inte kunnat leverera de beställda toacontainrarna till Åbo.

Uteserveringen hade beställt in toaletterna från Slovakien eftersom den sortens wc-utrymmen som är tillgängliga för personer med funktionsnedsättning inte produceras i Finland.

— Tillgängligheten är något vi tar på allvar och dessutom ville vi lära oss från förra året och satsa på tillgänglighet. Vi vill erbjuda wc-utrymmen som inte bara fyller minimikrav utan som på riktigt betjänar personer med funktionsnedsättning, säger Turku Wine & Food Fests vd Samuli Pasanen i ett pressmeddelande.

Istället för att skjuta upp säsongsstart på grund av de försenade båsen väljer man ändå att öppna med annorlunda arrangemang. Toaletterna kommer inte att uppfylla de planerade kraven de första veckorna, men när väl de slovakiska wc-lokalerna anländer i slutet av maj månad installerar man dem direkt.

Uteserveringen kommer att vara stängd dagen då båsen byts ut.

Dessa aktörer hittar du vid Kyrktorgets Terrass:

● Kesäkahvila Otava. På plats hela sommarsäsongen.
● Kakola Brewing Company. På plats hela sommarsäsongen.
● Viinibaari Vinho. På plats hela sommarsäsongen.
● The Cow. På plats hela sommarsäsongen.
● Wood & Fire Pizza. På plats i maj-juli.
● Taco Pico de Gallo. På plats i maj-juli.
● Yum Bao. På plats i maj-juli.
● Tiirikkala Turn Up. På plats i juli-augusti.
● Kuori. Mukana På plats i juli-augusti.
● Karu Izakaya. På plats i juli-augusti.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter