Förflytta dig till innehållet

Trots sprickor och förskjutningar – Åbo stad nöjd med torgparkeringsbygget

Gropen där den underjordiska parkeringen ska byggas blir större för varje dag. Parkeringens golv byggs ungefär på samma djup som det ljusa området i förgrunden. Foto: Kim Lund


Åbo stads byggnadsinspektion är nöjd med bolaget Turun Toriparkkis redogörelse om byggandet av torgparkeringen och de förskjutningar i marken runtomkring som arbetet har orsakat.
Byggnadsinspektionen bad bolaget om en utredning om förskjutningarna och om vilka åtgärder som bolaget har vidtagit. Staden ville försäkra sig om att man på byggplatsen följer alla krav som ställs i bygglovet, och att Turun Toriparkki har beredskap att reagera på liknande förskjutningar när arbetet framskrider.
I ett pressmeddelande skriver staden att bolaget har följt bygglovets krav och att byggnadsinspektionen regelbundet kommer att övervaka arbetet med torgparkeringen.
Under vintern har många reagerat på att sprickor bildats runt byggplatsen på Salutorget, och på att trottoarer sjunkit på grund av grävarbetet. Arbetet fick också staketet runt byggplatsen att rasa.
LÄS OCKSÅ: Lerig jordmån utmaning för byggandet av parkeringshuset

Dela artikeln

0 kommentarer: “Trots sprickor och förskjutningar – Åbo stad nöjd med torgparkeringsbygget

  1. Paul Lindberg skrev

    En utomordentligt lyckad bild av ”torggropen”. Bilden beskriver utgrävningen
    bättre än verkligheten, emedan gropen är omgiven av höga staket av säkerhetsskäl
    och därmed skyddad från insyn.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter