Förflytta dig till innehållet

Trevligt program och många glada miner då Nordens dag firades på gågatan i Åbo

Fredrik Furu och Ben Bergman underhöll med musik. Foto: Stefan Holmström


Lördagsförmiddagens iskalla regn och den bitande snålblåsten hade ingen chans då Nordens dag firades på Universitetsgatan i Åbo på lördagen. Visst, alla ville kanske inte stanna så värst länge på gågatan, men bland dem som gjorde det syntes bara glada miner.
Arrangörerna hade sett till att programmet var mångsidigt. Det bjöds på musik och dans, man kunde testa käpphästbana och sumobrottningsdräkter – och såklart nappa åt sig lite godis. Saft och grillad korv fanns också till salu.
ÅU var också på plats med eget stånd och delade ut tidningar och tygkassar.
Här nedan kan du kolla in bilderna från Nordens dag!

De här höll Pohjola-Nordens fana högt i snålblåsten: Karoliina Lång är tf. organisationssekreterare för Pohjola-Nordens ungdomsförbund, Christa Elmgren är koordinator för Ungdomens Nordiska Råd UNR och Heli Mäkipää är projektledare inom intressebevakning, Informationstjänsten Info Norden.

 

Pojkar från KDC Dance Studio stod för dagens mest fartfyllda program.


 

Dagen började med regn och snålblåst men besökarna blev fler ju längre dagen fortskred och då solen också tittade fram.


 

Den som frös kunde värma sig med lite sumobrottning i tunga dräkter. Två som testade var Salla Hämäläinen och Sari Tran.


 


Paula Pukkinen, vice ordförande och evenemangsansvarig för Pohjola-Norden för studerande i Åbo, gav ett stilprov på hur man tar sig genom käpphästarnas bana.


 

På plats på Nordens dag var också ÅU:s Monica Forssell, Tom Simola och Sanna Koistinen.


 
Läs också:
Valet närmar sig och de politiska skillnaderna blir tydligare – frågan om nya landskap delade åsikterna i ÅU:s valdebatt på Nordens dag

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *