Förflytta dig till innehållet

Tre unga misstänks för fredagens daghemsbrand i Perno

På fredagen började en daghemsbyggnad som inte längre används brinna i Perno i Åbo. Polisen utgår från att branden var anlagd och misstänker tre minderåriga ungdomar för detta.

Polisen fick meddelandet om branden vid 20.30 i fredags.

Händelsen utreds i det här skedet under rubriken sabotage men brottsrubriceringen kan förändras under utredningens gång.

– I förhören har det framgått att ungdomarna lekte med eld på olycksplatsen, säger undersökningsledaren, kommissarie Juhani Malmberg på avdelningen vid förebyggande verksamhet vid Sydvästra Finlands polisinrättning.

I förundersökningen ska man bland annat undersöka om elden kunde ha spridit sig till byggnaderna i närheten. Polisen undersöker också eventuella ersättningskrav.

Förbjudet att vistas på fastigheten

Polisen påminner om att man inte får gå till den eldhärjade byggnaden. Fastigheten är ett rivningsobjekt och det är inte tryggt att röra sig på området bland annat på grund av brandskadorna.

Polisen uppmanar i synnerhet föräldrar till barn som bor i närheten om att diskutera detta.

Det är fråga om en byggnad på cirka 1 200 kvadratmeter. Brandskadorna omfattar ungefär 200 kvadratmeter, främst av taket.

Polisen informerar inte mer detaljerat om fallet just nu.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter