Förflytta dig till innehållet

Tre orädda vargar filmades i Kimito – se video!

https://www.youtube.com/watch?v=hMZxR1vElTU&feature=youtu.be Tre av Kimitoöns vargar blev i söndags filmade av Larissa Printz. Hon och hennes sambo Daniel Mattsson kom cirka klockan 21.30 körande från Kimito centrum mot sitt hus i Östermark…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “Tre orädda vargar filmades i Kimito – se video!

 1. Marlen Fuglsang skrev

  Håller med dig Britt-Marie Nu på och jag hoppas nu vargarna lämnas ifred. Att möta varg är få förunnat och det är minne att vårda. Men tycker ni på media har ett ansvar att sluta skriva ”orädd” varg. Vargars beteenedemönster skiljer sig från våra hundars, vargar stannar upp och iakttar och sen tassar de vidare och inget annat.
  Den illegala jakten på rovdjur skämmer ut hela jägarkåren då de flesta är skötsamma och vänliga,somliga ska visa respekt för lagen och jobba på etikfrågorna då hälften av de årligen dödade vargarna tas av den illegala jakten (Sverige).
  Vargarna är viktiga då de håller nere klövvilt så betesskador på skogsplantor minskar, viltolyckorna minskar som skadar 10.000 tals människor varje år och orsakar stort lidande och inte minst kostar viltolyckorna samhället ernoma summor.
  Låt vargarna få leva ifred och sluta skjut sönder flockarna med illegal jakt så minskar problemen enligt forskning.

 2. Britt-Marie Juup skrev

  Jag hoppas att man kan låta vargarna vara i fred, låta dem leva sitt naturliga liv där de är viktiga för balansen i naturen. Jag hoppas man kan låta dem fritt decimerar hjort- och rådjurstammen som ju enligt de flestas åsikt har ökat för mycket.
  Vargen hör till vår natur och varför skulle inte vi kunna leva med vargar när så många andra länderna kan göra det.
  Man måste givetvis ta deras närvaro i beaktande och skydda sina tamdjur på bästa möjliga sätt. På dagen i trygga inhägnader och på natten inne i skyddande byggnationer, hundar och kattor inne i husen med resten av sina familjer.
  Kan vi inte ens försöka ge dem en chans och låta dem ha sitt komplexa sociala liv utan att förfölja, splittra och döda? Det är en rikedom att ha naturen nära och till den borde höra också vargar!

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter