Förflytta dig till innehållet

Tre körsångspris till Åboland och Åbo

Carita Lehtinen från Aurorakören i Åbo är Årets körsångare i blandad kör. Priset delades ut på Finlands svenska sång- och musikförbunds musikgala på lördagen.
Lehtinen har sjungit i Aurorakören sedan den grundades 1963. Hon fungerar som stämfiskal för alten, och är omtyckt av sina körsyskon, skriver Finlands svenska sång- och musikförbund FSSMF.
”Hon är en person som omfamnar förändringar och nyheter, men också den som har koll på körens historia.”
Utmärkelsen Årets körsångare i manskör gick i år till Otto Lindén i studentkören Brahe Djäknar, där han har fungerat aktivt som sångare, funktionär och som ordförande för styrelsen.
”Han är även en duktig solist och som används flitigt under körens konserter”, skriver FSSMF.
Lindén är även medlem i den framgångsrika kvartetten The Inbetweeners, som bland annat vann FSM:s ensembletävling under Sångartinget 2017.
Paula Gratschev från Åbolands SMF och Pargas Damkör blev Årets funktionär.
Gratschev är kassör i körens styrelse och håller nu för tillfället i trådarna för körens 50-års jubileum, som firas i år. Hon representerar också PD i Åbolands sång- och musikförbund, där hon i höstas tog över som ordförande.
Övriga pristagare är Årets körsångare i damkör, Maria Myllymäki från Mariehamnskören Flera Röster, och Årets instrumentalist, Daniel Andersson från Mariehamns ungdomsorkester.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter