Förflytta dig till innehållet

Träning som take away – Åboföretag hyr ut gymbil

Uittamon kuntosali
En paketbild med gymutrustning utanför.
Bland annat roddmaskin, bänk och skivstång följer med det mobila gymmet, som kan hyras via Uittamon kuntosali.

När coronarestriktionerna gjorde det omöjligt för gymmen att hålla öppet ville inte Anni Toivanen, som driver gymmet Uittamon Kuntosali, ge upp helt.

Istället testade hon något nytt och utrustade en paketbil med vikter och döpte den till Salipaku. Nu kan kunderna beställa den hem till sig.

– Idén föddes egentligen förra sommaren när jag ville ha en paketbil med SUP-brädor som jag kunde hyra ut. Den idén rann ut i sanden, men nu när gymmen stängde i våras så bestämde jag mig för det här istället, säger hon.

Sedan gick det snabbt. Tejpningen till paketbilen fixade hon på en dag, och sedan utrustades den med roddmaskin, magbänk och en flerfunktionsbänk för bland annat knäböj och bänkpress. Enligt kundens önskemål kan också lösa vikter som dumbells och hantlar följa med bilen.

Sedan var det bara att köra igång.

Kvinna som lyfter marklyft med skivstång framför en paketbil.Uittamon kuntosali
Bland annat följer en skivstång med upp till 200 kilo vikter med paketbilen, som du kan parkera där du vill genomföra din träning.

Den som hyr bilen kan välja att antingen hålla den i ett par timmar eller en hel dag. Kortare sessioner är också möjliga om det önskas.

– Framförallt är det här en möjlighet för kunderna att träna med tyngre vikter. De flesta har inte hundratals kilo i vikter hemma, men den skivstång som finns i bilen kan laddas upp till 200 kilo, säger Toivonen.
Att gymma hemma på gården har väckt en del intresse hos kunderna.

– Trots att jag bara marknadsfört det här via vår Facebooksida så har jag ändå flera bokningar den här veckan. Men det finns förstås rum för fler i kalendern, säger hon.

Om det hela handlar om en tillfällig lösning eller något mer permanent vet Toivonen inte än.

– I sommar tänkte jag skaffa en till bil, för att få igång SUP-bilen också. Så åtminstone över den här sommaren håller jag igång. Sen får jag se hur efterfrågan ser ut, säger hon.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter