Förflytta dig till innehållet

Tränare för TPS-juniorer avbröt match efter rasistiskt tillrop – nu kan laget mista serieplatsen

Ishockeydomare. Foto: Mats Lundberg


Mötet mellan TPS och Ässäts C-juniorer i onsdags fick ett förtida slut. Halvvägs in i matchen ropade en yngre man i publiken ett rasisiskt tillmäle åt TPS-tränaren Eddie Ngara.
Ngara berättar att han därefter beslutade att avbryta matchen för TPS del.
– Jag diskuterade saken med domaren, som sade att han inte hade hört något. Det är klart att han kan ha missat ropet, men både publiken och spelarna i båda lagen sa att de hörde det som ropades. Eftersom ingen gjorde något åt saken så tog jag beslutet att våra pojkar inte fortsätter spela. Rasism hör inte hemma i ishockey.
Ngara har inte hört rasistiska glåpord tidigare under sin tid som tränare.
Beslutet att sluta spela kan få konsekvenser för TPS-laget. Att avbryta en match går emot Ishockeyförbundets regelverk och betyder i princip att man ger upp sin plats i serien, skriver Yle Urheilu.
Förbundet vill ändå inte i det här skedet kommentera en enskild match. TPS C-juniorers lagledare Susanna Söderlund säger till Yle Urheilu att inget ännu är avgjort.
– Vi har blivit tillfrågade om vi vill spela matchen på nytt, men vi är av den åsikten att slutresultatet kan gälla.
Ställningen var 6–0 när matchen avbröts.
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter