Förflytta dig till innehållet

UPPDATERAD: Tre bilar inblandade i älgkrock på väg 110 — vägen nu öppen igen

Tre personbilar krockade på väg 110 mellan Iittulantie i Pemar och avtaget till Hajala i Salo på torsdagsmorgonen. Vägen var avstängd i över en timmes tid då röjningsarbetet pågick. Jourhavande brandmästare Olli Suominen beskriver händelseförloppet som något av ett kaos.
Först kolliderade en personbil med en älg så att älgen, som dog i krocken, blev liggande på den ena körfilen och personbilen på den andra. En bil som kommit körande bakom bilen som krockade med älgen stannade. Samtidigt kom det från motsatt håll körande en personbil som krockade med älgen som låg på vägen och efter det träffade bilen också den bil som stannat vid olycksplatsen.
Den chaufför som krockade med älgen först fördes till sjukhus för vård. Den andra bilisten skadade sig lindrigt. Alla bilarna kördes av män. Polisen utreder det exakta händelseförloppet.
Suominen påminner om att det rör sig mycket älgar på vägarna om hösten, i synnerhet under tidiga morgnar och vid skymning om kvällarna.
Notisen uppdaterades med mera information om olyckan klockan 7.56.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter