Förflytta dig till innehållet

Trafiken i Åbo

Det har inte gått någon förbi att stadsplaneringen i Åbo kraschat totalt. Trafiken i centrum har gjorts omöjlig och livsfarlig.
Det värsta exemplet är väl de sick-sackande röda och hala ”cykelfilerna” som nästan ingen vågar använda. Det andra problemet är att man tagit bort bilfiler och grötat till det för busstrafiken med otroliga konstverk i form av varierande filbredder och borttagande av refuger och överlag genom att dra linjerna lite hur som helst.
Det senaste tillbudet kom genom att Socialdemokraterna nu vill både höja biljettpriserna i kollektivtrafiken och samtidigt förbjuda privatbilismen.
Idiotin får blomstra fritt. Visst vore det konstigt om det bland snart 200 000 invånare inte fanns en enda person som klarar av att planera gator och leder för dem som använder dem?
Jag ber er vänligen upphöra med denna cirkus genast och börja bygga om enligt RAKA linjer och principen trottoar->cykelled->parkering->fordonsfiler och med nivåskillnader och ljus enligt mönster från t.ex. Köpenhamn. Detta innan ni får dödsfall på ert samvete med spaghettigatorna.
Markus Merne
Åbo

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter