Förflytta dig till innehållet

UPPDATERAD: Träd krossade bil i centrala Åbo – Kalevi Konttonen kunde inte tro att det var sant

Stormen fällde ett träd i korsningen mellan Kaskisvägen och Kommunalsjukhusvägen. Foto: Monica Forssell


En personbil blev under ett fallande träd i Åbo på torsdagen.
Olyckan inträffade i korsningen mellan Kaskisvägen och Kommunalsjukhusvägen.

I bilen satt Kalevi Konttonen och hans fru på väg hem från bowlinghallen. De  väntade på grönt ljus i korsningen mellan Kaskisgatan och Kommunalsjukhusvägen då trädet, en lind, plötsligt föll på deras bil.
— Jag svor och tänkte att det här nog inte kan vara sant, berättar Konttonen som kunde ta sig ut ur bilen själv. Frun däremot, som är rullstolsbunden, blev sittande i bilen medan brandkåren sågade upp trädet.
Ingendera skadade sig.

Kalevi Konttonen var med om något mycket ovanligt på torsdagen då det ett träd föll på hans bil i centrala Åbo. Foto: Monica Forssell


Olyckan inträffade vid 13.30-tiden.
På förmiddagen föll ett delar av en stor lind på Nylandsvägen i närheten av korsningen till Kaskisgatan, inte långt ifrån olycksplatsen med personbilen. Ingen blev under det trädet men en körfil stängdes av då resterna av trädet togs ner.
Enligt arborist Janne Jyrkämä är det den hårda vinden som ställer till det. Åbo stad har  för inte så länge sedan låtit kontrollera trädens skick, säger Jyrkämä och en liten stund innan incidenten med trädet som föll över personbilen, sade Jyrkämä att risken för att stormen fäller fler träd i Åbo är liten.

Murket inuti. Foto: Monica Forssell


Meteorologiska institutet varnar för hård vind i stora delar av Finland idag.  Vindpustarna kan uppnå stormstyrka.
Längs kusten har de hårda vindarna orsakat flest strömavbrott. Björneborg har drabbats värst.
Under det senaste dygnet har över 5 000 hushåll haft strömavbrott i Björneborg. Vid sextiden på torsdagsmorgonen var fortfarande drygt 1 000 hushåll utan el.
Räddningsverkens enheter längs kusten har under natten och under morgonen varit sysselsatt med att ta hand om omkullfallna träd och andra skador som är orsakade av vindpustar.
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter