TPS vände och vann över tabelljumbon

Ilari Mettälä stod för segermålet för TPS i Grankulla. Foto: Hannes Nyberg

FOTBOLL
Herrettan

TPS toppar fortsättningsvis division 1-tabellen i ensamt majestät efter att Åbolaget på söndagen kvickt överkommit ett tidigt underläge, vänt och vunnit över seriejumbon Grankulla IFK med 3–1 (1–1).

Därmed är det status quo –tre poäng – mellan TPS och Honka på andra. Det tredje tätlaget KPV tappade däremot två poäng efter att Karlebyelvan på lördagen bara fått oavgjort hemma i österbottniska derbyt mot Jaro.

Matchen mot Grani började inte bra för TPS. Faton Seferi gjorde 1–0 bakom Jon Viscosi efter redan åtta minuters spel. Den tidiga kallduschen fick gästerna att vakna. Endast fyra minuter senare utjämnade Mikko Hyyrynen.

I andra halvlek kunde GrIFK inte stå emot TPS-artilleriet. Ilari Mettälä sköt 1–2 fyra minuter efter sidbytet. Halvvägs in i andra halvlek ökade Oskari Jakonen och det luktade avgjort lång väg.

Några fler mål blev det inte. TPS har påbörjat en ny lång förlustfri rad. Den är nu uppe i fem matcher, varav fyra har slutat i vinst.

TPS fortsätter borta mot Haka i Valkeakoski på torsdag. Följande hemmamatch spelas 22 september då Jaro från Jakobstad gästar Veritasstadion.

GrIFK–TPS 1–3 (1–1)
Mål:
8. Faton Seferi 1–0, 12. Mikko Hyyrynen 1–1, 49. Ilari Mettälä 1–2, 66. Oskari Jakonen 1–3.
TPS: Jon Viscosi – Sami Rähmönen, Miro Tenho, Rasmus Holma, Niklas Friberg – Niklas Blomqvist, Juho Montola – Ilari Mettälä (90. Juri Kinnunen), Onni Valakari (75. Waltteri Peltola), Oskari Jakonen (71. Riku Sjöroos) – Mikko Hyyrynen.
Varningar: G 3, T 3 (58. Holma, 74. Rähmönen, 82. Peltola).
Domare: Lassi Siukkola.