Förflytta dig till innehållet

TPS-löftet Valakari följer sin pappa till Norge – köps av Tromsø IL

Onni Valakari mot Jaro 2017. Foto: Mats Lundberg


18-åringen Onni Valakari kom till TPS i fjol och har där etablerat sig som en av de mest lovande offensiva mittfältarna i sin årskull.
Nu följer han sin pappa Simo Valakari till Tromsø IL. Simo Valakari är sedan i fjol somras tränare för den nordnorska klubben, som för tillfället är sjunde i norska ligan.
– Valakari har fått chansen att bevisa vad han går för och också tagit den. Vi är stolta över att hans karriär fortsätter uppåt, kommenterar TPS-tränaren Mika Laurikainen i ett pressmeddelande.
Valakari, som fyller 19 i augusti, har spelat sammanlagt 16 ligamatcher i år och mäktat med fyra mål. Under fjolårssäsongen i division ett spelade han 13 matcher och gjorde sex mål.
Eftersom Onni Valakari har kontrakt med TPS får Åboklubben ekonomisk ersättning för flytten. Enligt Yle Urheilu uppgår transfersumman till ungefär 20 000 euro.
Den senaste spelaren som lämnat TPS mot ersättning är Abukar Mohamed, som flyttade till Italienska SS Lazio 2016. Hans transfersumma uppges av fotbollssidan Transfermarkt ha legat kring 50 000 euro.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *