Förflytta dig till innehållet

TPS stärker sitt försvar med PS Kemi-back – har nu tre kontrakterade backar

TPS-supportrar. ÅU-foto


Ytterbacken Kristian Heinolainen är TPS senaste nyförvärv. Laget har nu tre försvarare på rullorna.
19-åringen Heinolainen var en startspelare i PS Kemi under den andra hälften av säsongen 2018. Sammanlagt spelade han 24 ligamatcher för Kemilaget, som sedan nedflyttades.
Enligt chefstränare Tommi Pikkarainen kommer Heinolainen att axla en stor roll under den kommande säsongen.
Tidigare under karriären har den Helsingforsbördige försvararen spelat för bland andra Helsingfors IFK, IF Gnistan, Käpylän Pallo och moderföreningen FC Kontu. Heinolainen var också en del av det U19-landslag som spelade EM i Vasa och Seinäjoki i fjol.
TPS meddelar samtidigt om att akademispelaren Jesper Karlsson får kontrakt med representationslaget. Karlsson spelar som mittfältare och fyller 19 år i februari. Han hör till TPS egna produkter och debuterade förra våren i Finlands U18-landslag.
– Jag väntar mig ett genombrott av Karlsson i år. I fjol spelade han bra i division två för SalPa och han har visat att han kan utmana resten av våra mittfältare, säger Pikkarainen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter