Förflytta dig till innehållet

TPS nollade igen på bortais

Levande vägg. TPS ligadebuterande målvakt Rasmus Tirronen var helt omöjlig för SaiPa-spelarna att överlista fram till straffläggningen. Foto: Justin Soderberg

ISHOCKEYLIGAN

Tretton mål hemma, inte ett enda på bortaplan. Matcherna utanför Åbo den hittills under säsongen har inte gått TPS väg, vare sig i CHL eller i den inhemska ligan.

Efter 6–2 mot Tappara följt av 7–2 över Sport i Åbohallen kammade de svartvita igen noll mot SaiPa som vann med matchens enda mål i straffläggningen hemma i Villmanstrand. För en vecka sedan i ligapremiären mot Lukko var resultatet identiskt.

Målvakterna Rasmus Tirronen och Frans Tuohimaa var namnen på allas läppar i denna nya 0–0-föreställning både under ordinarie tid och förlängning. För TPS Tirronen innebar det att han samtidigt gjorde debut i FM-ligan. Med totalt 32 räddningar premierades han tätt följd av Tuohimaa (29 parader) som planens främste aktör.

Straffar fick avgöra och här drog SaiPa det längre strået. Elmeri Kaksonen satte den andra bakom Tirronen och det räckte för sputnikarna att kamma hem två poäng.

TPS fortsätter på bortais mot KalPa i Kuopio redan i morgon lördag. Följande hemmamatch spelas på tisdag då Pelicans gästar Åbohallen med nedsläpp klockan 18.30.

SaiPa–TPS 1–0 (0–0, 0–0, 0–0, 0–0, 1–0)
I:
–.
II: –.
III: –.
Förlängning: Elmeri Kaksonen 1–0.
Straffar: 1–0.
Utvisningar: S 5×2 min, T 3×2 min.
Mål/powerplay: S 0/3, T 0/5.
Målvakter: Frans Tuohimaa S 8+12+8+1=29, Rasmus Tirronen T 14+11+6+1=32.
Skott: 51–54 (18–13, 18–19, 13–17, 2–5).
Domare: Mikko Kaukokari–Marko Kovanen.
Publik: 2683.
Planens lirare: Rasmus Tirronen, TPS.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter