Förflytta dig till innehållet

TPS-målvakten Rasmus Tirronen återhämtar sig från hjärnskakning — oklart när han återvänder till rinken

Markku Vuotila/HC TPS
Markku Vuotila/HC TPS

Rasmus Tirronen. Foto: Markku Vuotila/HC TPS

TPS målvakt Rasmus Tirronen skadades i lördagens ishockeymatch mot Ilves i Åbo. Motståndarlagets anfallare Teemu Lepaus krockade med Tirronen på grund av en tackling av TPS-spelaren Joe Piskula.

Tirronen fördes med ambulans till sjukhus för undersökning. Målvakten berättar i ett pressmeddelande att det är fråga om en hjärnskakning och att det togs bilder av området kring huvudet och nacken på sjukhuset.
– Jag kan inte ännu ge några noggrannare prognoser om när jag återvänder. Först måste jag göra alla vederbörliga test och alla symptom måste försvinna, säger Tirronen.
Han har bara vaga minnesbilder av den dramatiska händelsen på isen.
– Jag minns inte själva krocken. Det var en sådan smäll. Ibland kommer sådana situationer emot. Lepaus föll och det var inte mera med det. Med tanke på allt mår jag helt ok just nu.
Tirronen råkade ut för tacklingen i en match som slutade i rejält med risbastu för TPS, då Ilves tog hem alla tre poängen med målen 6-1. Det var den nya tränaren Marko Virtanens andra förlust med TPS. Han tog över som tränare i fredags och hamnade direkt i hetluften med en match mot JYP som slutade i 6-3-seger för Jyväskylälaget.
Nu får Virtanen och laget en andningspaus och möjlighet att hitta varandra. Nästa match är bortamatchen mot KalPa som spelas fredagen den 15 november.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter