Förflytta dig till innehållet

TPS-kaptenen Tomi Kallio tillbaka då kvartsfinalen kan avgöras

Tomi Kallio, här i TPS guldhjälm. Arkivfoto: Johan Backas


TPS kapten Tomi Kallio är i spelskick till den femte kvartsfinalen mot SaiPa. 41-åriga ytterveteranen Kallio samlade med 15+40 näst mest poäng av alla spelare i ligans grundserie, men har på grund av skada missat alla matcher sedan den 7 mars.
De första tecknen på en återkomst gav Kallio själv på Twitter i måndags, med en bild av sina nysprejade handskar.
– Nu är de som nya. Det blir härligt att komma tillbaka efter några veckors vila, och jag hoppas att vi i dag får en lika stor publik som i lördags, säger Kallio.
TPS har inlett kvartsfinalserien mot SaiPa starkt och leder med 3–1 i matcher, vilket betyder att nästa drabbning kan bli avgörande. I Kallios frånvaro har framför allt Ilari Filppula, Eric Perrín och Oula Palve stått för poängen, med 1+7, 5+2 respektive 1+6 vardera under slutspelet.
Den första TPS-förlusten kom på bortaplan i Villmansstrand i måndags. Kvartsfinalseriens nästa match spelas på TPS hemmaplan i Åbohallen klockan 18.30 på onsdag.
 
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter