Förflytta dig till innehållet

TPS går till kval med anfallarskador

Kan han spela? Sterling Yakete. Foto: Mats Lundberg


Den här veckan spelas årets sista fotbollsmatcher i de finska herrserierna, då TPS och Kokkolan Palloveikot gör upp om en plats i ligan säsongen 2019.
KPV slutade tvåa i division ett efter Helsingfors IFK och har inte spelat ligafotboll sedan 1990.
Den första matchen spelas klockan 14 i dag på Karleby centralplan. TPS begav sig till mellersta Österbotten redan i går, med en något decimerad trupp. Särskilt i anfallet plågas TPS av skadebekymmer. Lagets skyttekung Mika Ääritalo, som gjort åtta mål i år, är inte med i bussen till Karleby.
Det är också osäkert om sommarvärvningen Sterling Yateke, som noterats för sju mål i år, kan medverka. Han var inte med i lördags då TPS spelade sin sista ligamatch. Till råga på det är den unga anfallaren Oskari Jakonen avstängd efter att ha fått två gula kort under lördagens match.
En god nyhet för de svartvita är att kaptenen, ytterbacken Sami Rähmönen är i spelskick igen efter skada.

Möter erfaret Karlebylag

Från KPV saknas Åbobekantingen Sebastian Mannström, som tidigare spelade i Inter, och Konstantyn Yaroshenko. Trots avbräcken har KPV gott om ligaerfarenhet i truppen – namnen Ville Koskimaa, Henri Myntti, Patrik Byskata och Kalle Multanen lär klinga bekant i många finländska fotbollsvänners öron.
Bägge lagen har varit i god form under stora delar av hösten, och TPS-tränaren Laurikainen anser att matchningen är så jämn att båda lagen kan klassas som favoriter på sina respektive hemmaplaner.
Under de sex senaste matcherna har TPS inkasserat två vinster, ett kryss och tre förluster. Förlusterna kom mot ligamästarna HJK, tvåan RoPS och trean KuPS.
KPV å sin sida har vunnit fem av sina sex senaste matcher. Den andra matchen spelas på Veritas stadion på lördag klockan 15.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter