Förflytta dig till innehållet

TPS ännu obesegrade i hemmahallen

Matchvinnare. Eric Perrin styrde in TPS segermål i mittperioden. Foto: Johan Backas

ISHOCKEYLIGAN

Någon storslagen seger var det ingalunda frågan om men också mot Pelicans lyckades TPS knipa en full trepoängare i hemmahallen. Samtidigt jagades det ett gammalt spöke på flykten – inte på åtta möten har det blivit någon svartvit seger över Lahtisgänget.

Slutsiffrorna i Åbo på tisdagen skrevs 3–2 efter att TPS i mittperioden vänt matchen tillbaka i sin favör.

– En fin seger, något annat kan jag inte säga. Den kom inte med något skönlir. Men den kom i alla fall och det är det viktigaste. Skönt säkert för killarna som varit med ett tag att också Pelicans gick att besegra till slut, säger TPS-lotsen Kalle Kaskinen.

Styrningar på backskott var ett recept som hette duga då sinom både utjämningen och segermålet kom.

Éric Perrin, vikarierande center i förstkedjan i Ilari Filppulas frånvaro, bokfördes för 3–2-kassen som utgjorde vattendelaren. Påpassligt höll han sig framme och ändrade riktning på Henrik Tallinders slagskott från blå linjen.

Några minuter innan hade Markus Nurmi svarat för ett snarlikt mål – hans första i ligakarriären. För framspelningen stod backen Tarmo Reunanen som samtidigt noterade sin första poäng nånsin i ligan.

– Kul att de här ungdomarna får lyckas i täta drabbningar av den här typen. Lätt var det inte. I sista perioden klarade vi av att spela på resultatet och kvittera ut tre nya poäng.

Kaskinen var inte nöjd med spelet i andra perioden då laget tappade fokus och mycket av spelet flyttades över till TPS egen försvarszon. Det var just i det här kritiska skedet som Nico Manelius gjorde 1–1 och Ilkka Kangasniemi 2–1 för Pelicans.

– Vi fick inte de riktigt klara målchanserna i tredje då vi tålmodigt jagade ytterligare en full träff. Killarna stod för en gedigen arbetsinsats men hade inte marginalerna som man behöver för att få något med sig från såna här täta matcher.

– Vi har många unga killar i laguppställningen och då får man vara beredd på att man inte får resultaten med sig varje gång, summerade Pelicans roderman Petri Matikainen intrycken.

TPS har i ligaupptakten inte gett ifrån sig en enda pinne till sina motståndare hemma i Åbo. Mot Pelicans blev det inget målfrosseri som i de tidigare matcherna mot Tappara och Sport. Men med ett tätt försvar bakom en duktig och följsam målvakt som Oskari Setänen räcker också tre mål långt.

I en haltande tabell tog sig TPS förbi västkustrivalen Lukko och upp på en tredje plats bakom JYP och Kärpät.

TPS fortsätter med en ny hemmamatch mot Kärpät på fredag. Pucken släpps till isen klockan 18.30 i Åbohallen.

TPS–Pelicans 3–2 (1–2, 2–0, 0–0)
I:
4.29 Ilkka Heikkinen (Jasper Lindsten, Éric Perrin) 1–0 (pp), 9.24 Nico Manelius (Aleksi Mustonen, Aleksi Rekonen) 1–1, 17.56 Ilkka Kangasniemi 1–2.
II: 21.05 Markus Nurmi (Tarmo Reunanen, Petrus Palmu) 2–2, 23.57 TPS timeout, 28.51 Perrin (Henrik Tallinder, Lindsten) 3–2.
III: 57.21 Pelicans timeout.
Utvisningar: T 3×2 min, P 2×2 min.
Mål/powerplay: T 1/2, P 0/3.
Målvakter: Oskari Setänen T 8+8+13=29, Janne Juvonen P 5+9+5=19 (borta 59.22–60.00).
Skott: 37–54 (10–19, 18–14, 9–21).
Domare: Lassi Heikkinen–Kristian Vikman.
Publik: 3609.
Planens lirare: Éric Perrin, TPS.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter