Förflytta dig till innehållet

Toppen med svenskspråkig närvårdarutbildning i Åbo

UTBILDNING. Åbo yrkesinstitut och Axxell startar tillsammans en ny närvårdarutbildning på svenska i Åbo i höst. Utbildningen är tänkt för både ungdomar och vuxna och har plats för 24 studerande.
Svensktalande närvårdare behövs på många olika vårdinrättningar idag och antalet sökande till lediga tjänster har ständigt blivit färre.
Behovet av vårdpersonal i Åbo och i Åbolands skärgård är stort fastän Axxell redan utbildar svenskspråkiga närvårdare i Pargas. Och utbildningen i Pargas fortsätter, vilket är mycket bra.
Behovet av inhoppare finns hela tiden, både av närvårdarstuderande och sjukskötarstuderande, men även för längre vikariat och ordinarie tjänster. Svensktalande närvårdare behövs i svenskspråkiga vårdinrättningar men också på tvåspråkiga ställen.
Det finns jobb för svensktalande närvårdare, och hoppas att det också finns många sökande, både ungdomar och vuxna.
Jag välkomnar en utökad svenskspråkig service både för yngre och pensionärer. Vård på eget modersmål är en trygghetsfaktor.
Ulla Achrén,
Fullmäktigeledamot, Åbo,
Riksdagskandidat, SFP

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter