Förflytta dig till innehållet

Tonåringar körde över 100 på 40-väg – hade nyss fått körkort

Polis bil och polis

En polispatrull på vägen Soinistentie i Nådendal noterade på söndag kväll strax efter 21.30 två personbilar som körde efter varandra i för hög hastighet.
Fartbegränsningen på vägen är 40 km/h och patrullen uppmätte att den första bilen körde 102 km/h. Den ena bilen stannades och efter ett telefonsamtal kom också den andra föraren till platsen.
Förarna var två 18-åriga män som nyligen fått körkort. De försattes i ett tillfälligt körförbud och misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten.
Tidigare på söndag eftermiddag hade polisen stannat en bilist på Riksväg 8 i Nousis. Föraren, av polsk nationalitet, hade framfört sitt fordon i 163 km/h på en sträcka med fartbegränsningen 100 km/h.
Också han sattes i körförbud i Finland och misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten.
I Reso på vägen Kuninkojantie stannades en estnisk registrerad bil. Föraren misstänks efter ett blåstest för grovt rattfylleri och saknade dessutom körrätt. Det här skedde 17.45 på söndag kväll.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter