Förflytta dig till innehållet

Tonåriga Salopojkar skulle köpa mopeddelar – rånades av Audimän

Två unga killar blev rånade på onsdagen i Salo. Det rör sig om två separata händelser under en kväll där polisen misstänker att samma gärningspersoner ligger bakom.

Den första incidenten inträffade på Salo järnvägsstations parkeringsplats vid halv fyratiden på onsdagseftermiddagen.

En 15-årig pojke hade kommit överens om att köpa mopeddelar av en försäljare på nätet. Pojken anlände till järnvägsstationen för att hämta delarna, då en grupp män kom till platsen i en mörkfärgad Audi. En av dessa män tog pojkens plånbok med våld.

Fallet undersöks som ett rån. Pojken fick inga fysiska skador.

Upprepades en stund senare

En dryg halvtimme senare, strax efter klockan 16, skedde ett liknande brott i Halikko.

En 16-årig pojke hade kommit överens om att köpa mopeddelar på parkeringsplatsen till Prisma i Halikko, vart en mörkfärgad personbil av märket Audi plötsligt anlände.

Den här gången steg två män ut ur bilen, tog 16-åringens pengar och avlägsnade sig från platsen. Inget våld brukades och fallet undersöks som en stöld.

Tips tas emot

Polisen efterlyser ögonvittnen från de båda platserna.

Enligt polisens uppgifter är Audimännen i 20–25-årsåldern. Åtminstone en av männen är cirka 180 cm lång och mörkhårig, och vid tidpunkten för händelserna hade han på sig en svart huvtröja, blå jeans och vita sneakers.

Tips kan skickas till e-postadressen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi eller som WhatsApp- eller textmeddelande till numret 050 411 7655.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter