Förflytta dig till innehållet

Gammalt arbetarhus brann i Pargas- polisen undersöker brandorsaken

Ett två våningars arbetarbostadshus har eldhärjats i Pargas tidigt på lördagsmorgonen. Bostadshuset ligger på Cementvägen 2. Räddningsverket fick larm om branden klockan 5.11 på morgonen av en grupp ungdomar som vistats i trakten. Eldsvådan utbröt i en lägenhet i byggnadens källarvåning. Brandkåren var tvungen att riva…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

3 kommentarer: “Gammalt arbetarhus brann i Pargas- polisen undersöker brandorsaken

  1. ÅU skrev

    Hej! Tack för din kommentar. Du har alldeles rätt i dina påpekanden. Andra finlandssvenska medier hade ungefär samma information eftersom artikeln kom från SPT. Dagens artikel om husbranden med intervjun med Finnsementtis tekniska direktör innehåller mer (och korrekt) information om husen. /Emma

  2. Fd Granbackabo skrev

    Nja… Några småfel i en Pargasbos öron. Området vid Cementvägen heter Granbacka och har nog aldrig benämnts ”arbetarkaserner” tidigare. Husen byggdes på 50-talet som bostäder för Pargas Kalks (Parteks) arbetare, inte enbart för de fåtal som jobbade i gruvan. Husen ägs numera av Nordkalk som låtit bomma igen husen. Området är inte vid Nordkalks gruva utan vid Fincements fabrik.
    Ser att samma information finns i flertalet finlandssvenska dagstidningar, undrar vem som gett ut pressmeddelandet med dessa substantionella felaktigheter?
    ÅU, som lokaltidning, borde ju ändå ha koll på eget närområde och komma med rätt information.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *