Förflytta dig till innehållet

Tillsammans är vi starkare

Tom Simola spekulerar kring SFP i sin ledare (ÅU 12.6) under rubriken: ”SFP och Samlingspartiet i krakel”. Lyckligtvis kan vi lugna Simola och ÅU:s läsare. Svenska folkpartiet är inte i krakel med någon. Beträffande strategin inför riksdagsvalet pågår arbetet i god anda och diskussionerna kring olika alternativ förlöper väl. Att det varit tyst kring det handlar helt enkelt om att vi inte är klara ännu. En orsak till detta är regeringens rådd med tidtabellerna för valen som försvårat förberedelserna. Diskussionerna fortsätter, men som brukligt kommer dessa inte att föras via tidningsspalterna.
Oberoende av hur vi i Egentliga Finland går till val är det lyckligtvis inte så att man i ett valförbund är på samma lista, utan det är endast fråga om ett tekniskt valförbund. Valförbundsparterna går med egna listor till val, om än lite kortare.
Frågan om de framtida social- och hälsovårdsstrukturerna i Åboland är en ytterst viktig fråga, där SFP på kretsnivå fungerar som en diskussionsarena. Besluten fattas däremot i kommunerna. För SFP är det av yttersta vikt att vi kan bibehålla ett så starkt Åbolandssjukhus som möjligt. En struktur som kan garantera svensk service är alltid alternativ nummer ett för SFP och SFP-politikerna i de åboländska kommunerna arbetar alla för en gemensam lösning. Det som nu är av största vikt är att samarbetsklimatet i Åboland kan upprätthållas på en god nivå. Vi sitter alla i samma båt.
Avslutningsvis kan konstateras att det är lätt att hålla med Simola om att det åboländska SFP-mandatet är av största vikt för Åboland. Detta ska vi försvara och bäst lyckas vi då vi drar åt samma håll. Det kommer SFP att fortsätta arbeta intensivt för och vi kommer att lyckas, tillsammans.
Regina Koskinen
Kretsordförande
SFP i Egentliga Finland
Fredrik Guseff
Partisekreterare
SFP

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *