Förflytta dig till innehållet

Tillsammans är vi starkare!

Åbo Underrättelsers logo

Åboland, det vill säga Pargas och Kimitoön, utgör en av de fem regionerna i Egentliga Finland.

Båda kommunernas förtroendevalda bevakar gemensamma intressen på de regionala mötena, till exempel i landskapsförbundet och sjukvårdsdistriktet. Det handlar om att säkra tvåspråkig service, skärgårdsfrågor och om att hämta hem externa EU -projektmedel. Nagu och Dalsbruks gästhamnar är goda exempel på lyckad intressebevakning. I båda kommunerna får du vård och service på ditt eget modersmål.

Också turismen – där vår unika gemensamma skärgård utgör en av hela Finlands finaste och mest lyskraftiga pärlor – är ett område där Åboland samarbetar. Vi ser fram emot ännu tätare samarbete framöver. Turisterna ser inte kommungränser – de söker sig till attraktiva områden.

Ringvägen fyller 25 år i år och Kustrutten, den pigga nykomlingen på Kimitoön, vill vi att i framtiden möts och når varandra. Att cykla har blivit allt mer populärt, ordentliga cykelvägar längs dessa är en viktig framtidsfråga.

I Åboland lever och verkar vi i unika, otroligt vackra skärgårdsområden. Vi vill jobba för att båda kommunerna framöver ska vara livskraftiga och må bra så att fler invånare, företagare, fritidsboende och turister trivs i Åbolands skärgård.

Vi vill samarbeta ännu mera tillsammans i framtiden. Vi borde se till att våra framtida fullmäktigen träffas en gång per år och drar upp gemensamma riktlinjer för olika konkreta, gemensamma utvecklingsfrågor. Vi vill jobba med framtidstro för ett starkt Åboland, för Pargas och för Kimitoön.

Kommunalvalskandidater, SFP

Gunilla ”Gilla” Granberg, Pargas

Tomas Björkroth, Pargas

Daniel Wilson, Kimitoön

Ghita Edmark, Kimitoön

Dela artikeln

En kommentar: “Tillsammans är vi starkare!

  1. Paul Lindberg skrev

    Bra, att Kimitosvinen och Pargaskorvarna kan samarbeta numera….
    Förr i tiden var det minsann andra bullar, men det är till all lycka
    bygdehistoria nuförtiden….

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter